Novice

22. 10. 2019

Delovni čas knjižnice pred prazniki

V sredo, 30. 10. 2019, bo knjižnica odprta do 15. ure. V četrtek in petek, 31. 10.1. 11. 2019, pa bo zaradi praznikov ZAPRTA.

24. 10. 2019

 

Tečaji OHK FF za študente v študijskem letu 2019/2020

Obveščamo vas, da bo Osrednja humanistična knjižnica v zimskem in letnem semestru ponudila študentom FF tečaje za uporabo COBISS-a, e-informacijskih virov in programske opreme EndNote. Podrobnejše informacije o tečajih in njihovi izvedbi najdete tukaj.

1. 10. 2019

 

Vpis in obnavljanje članstva v knjižnici 

Na začetku študijskega leta morate študenti FF v matični oddelčni knjižnici urediti članstvo. Članarino ste plačali ob vpisu v letnik. S seboj prinesite študentsko izkaznico (oz. potrdilo o vpisu, če študentske izkaznice še niste prejeli) ter osebni dokument s fotografijo in podatki o bivališču.

 

Študenti 1. letnika prve stopnje in tisti, ki se v študijskem letu 2019/2020 prvič vpisujete na FF, se v knjižnice OHK FF vpišete ob prvem obisku svoje oddelčne knjižnice, kjer izpolnite pristopno izjavo. Priporočamo, da obrazec pristopne izjave natisnete in ga že izpolnjenega prinesete v knjižnico. Pri izpolnjevanju si lahko pomagate z vzorcem pristopne izjave. Študenti dvodisciplinarnih študijskih smeri se vpišete samo v eni oddelčni knjižnici.

 

Študenti višjih letnikov obnovite članstvo ob prvem obisku svoje oddelčne knjižnice. 

  

NOVO!!! ONLEIHE GOETHE-INSTITUTA LJUBLJANA

Onleihe je digitalna knjižnica Goethe-Instituta. Na portalu Goethe-Instituta Ljubljana si lahko za določen čas izposojate e-knjige, e-časopise, e-videoposnetke in e-zvočne knjige. V zbirki najdete med drugim leposlovje, tudi otroško in mladinsko, nemške vadnice, dnevno časopisje in revije, glasbo in filme.  Onleihe lahko uporabljate vsi zainteresirani, ki imate stalno prebivališče v Sloveniji. Navodila najdete na povezavi: http://www.goethe.de/ins/si/lju/kul/ser/onl/slindex.htm. Posebej zanimivo za germaniste!