Mednarodna dejavnost

Oddelek za anglistiko in amerikanistiko Filozofske fakultete v Ljubljani redno sodeluje z oddelki za anglistiko različnih univerz in inštitutov po svetu. Tako smo povezani z Univerzo v Zagrebu, univerzami v Avstriji (University of Graz, University of Vienna), univerzami v Nemčiji (University of Munich, University of Heidelberg, University of Mainz, University of Leipzig), univerzami na Nizozemskem (University of Amsterdam, Leiden University, University of Utrecht), Univerzo v Kopenhagnu, Univerzo v Stockholmu, univerzami v Veliki Britaniji (University College London, University of Bedfordshire, Heriot Watt University Edinburgh) in univerzami v Združenih državah Amerike (University of California).

Oddelek tesno sodeluje tudi z Univerzo v Udinah (Oddelek za anglistiko) in Univerzo v Celovcu (Oddelek za anglistiko). Anglisti z vseh treh oddelkov se redno srečujejo na konferencah, ki so vedno organizirane v enem od treh sedežev univerz. Takšna strokovna srečanja zaposlenim omogočajo, da predstavijo svoja raziskovalna področja.

Oddelek mednarodne stike goji tudi prek programov študentske in profesorske mobilnosti (gl. tudi podstran Izmenjave in prakse). Za več informacij se lahko obrnete na mednarodne koordinatorje Jasona Blaka (prihajajoči študenti), Anamarijo Šporčič (odhajajoči študenti) in Cvetko Sokolov (osebje).

Poglejte si podstrani: