Dogodki

Skupni projekt z Univerzo v Celovcu "Neighbours with a Go-Between"

(Foto: A. Šporčič)

Predavanja Neila Deana

Neil Deane je Oddelek obiskal v tednu od 30. marca do 3. aprila 2015. Predaval je o študiju na Univerzi Duisburg-Essen, identiteti v odnosu do geografske lokacije, skupini The Beatles in britanskem roku.

Neil Deane

 (Foto: M. Rebolj)

Paul Carley (University of Bedfordshire, VB) in predavanje "Describing a Welsh Accent"

Paul Carley je Oddelek obiskal med 17. in 21. decembrom 2014. Pripravil je več predavanj o fonetiki, intonaciji in dialektih. Fotografija je bila posneta med njegovim predavanjem "Describing a Welsh Accent".

102 English Tips

102Tips

Knjiga "102 English Tips: Another Quick Guide to Avoiding 'Slovenglish'", ki so jo v tiskani obliki dobili študentje 1. letnika anglistike, je na voljo tudi v e-različici.

Cikel predavanj: Smisel socialnega (Cankarjev dom): predavanje izr. prof. dr. Lilijane Burcar

V četrtek, 18. septembra 2014, ob 18. uri bo v Cankarjevem domu predavala članica Oddelka za anglistiko in amerikanistiko izr. prof. dr. Lilijana Burcar. Njeno predavanje ima naslov "Po socializmu le tema demokracije: obnovitev kapitalizma in pogospodinjenje žensk".

Poletna šola v Britaniji: Erasmus IP Summer School: Newcastle upon Tyne (28. julij - 8. avgust 2014)

Summer School 2014

Slovenski udeleženci poletne šole v Newcastlu (2014).

Zanimive rezultate triletnega projekta si lahko ogledate tudi v podatkovni bazi Cultural Encounters: http://en.wikiversity.org/wiki/Cultural_Encounters.

Goodbye Christian America

Predavanje dr. Kathleen Garces-Foley na sejmu Liber.ac.

 

 (Fotografija: M. Rebolj)

Liber.ac 2014

5. SEJEM AKADEMSKE KNJIGE LIBER.AC (20. – 22. MAJA 2014): Sejem akademske knjige Liber.ac je zasnovan kot tridnevna javna prireditev s spremljevalnim programom, s katero se v slovenskem prostoru uveljavlja nov tip knjižnega sejma, obenem pa se vzpostavlja novo kulturno in komunikacijsko središče. Sejem povezuje različne akterje s področja produkcije in promocije akademske knjige od univerzitetnih založb in knjigarn do univerzitetnih knjižnic. Opozarja na raznolikost in visoko kvaliteto slovenskega akademskega založništva, najnovejše dosežke znanosti in interdisciplinarne razvojne usmeritve v visokem šolstvu. Obenem poskuša akademsko knjigo približati širši zainteresirani javnosti, študentom, dijakom, ki se odločajo o izbiri študija, kakor tudi tistim, ki se v okviru vseživljenjskega izobraževanja odločajo za univerzitetno izobrazbo.

Povezavi do dodatnih informacij:

English Studies Exchange

Novost na spletni strani: brošura English Studies Exchange, ki so jo pripravile študentke in študenti anglistike. Najdete jo v angleškem delu spletišča, v razdelku Exchange Students, ki je namenjen predvsem študentom, ki prihajo na izmenjavo na naš oddelek.

English Studies Exchange

Anglistika na Twitterju

Obvestila in dogodke, povezane z oddelkom, lahko spremljate tudi prek Twitterja: @AnglistikaFFUL. Objave bodo zaradi tehničnih omejitev prihajale s krajšim zamikom.

Predstavitev poletne šole v Walesu (Cultural Landscapes: Negotiating Cultural Encounters with the English-Speaking World, Swansea, 29. julij-9.avgust 2013)

Erasmus IP in Wales, 2013

Na Oddelku za anglistiko in amerikanistiko (3. nadstropje FF) si od 14. januarja 2014 lahko ogledate razstavo fotografij s poletne šole v Walesu (2013).

Predstavitev izmenjave: University of Central Oklahoma (28/11/2013)

David Stegu, študent anglistike, predstavlja izmenjavo v Oklahomi, ZDA. (Več informacij o tej in drugih izmenjavah najdete v na podstrani Izmenjave in prakse oziroma v e-učilnici Mednarodne izmenjave in prakse na Oddelku za anglistiko.)

Poletna šola Cultural Landscapes: Negotiating Cultural Encounters with the English-Speaking World - Swansea (Wales), 29. julij-9.avgust 2013

Več: klik.

Swansea 2013

St David's Cathedral (Fotografija: Maruša Pangeršič.)

Swansea 2013

Swansea Metropolitan University (Fotografija: Claudia Zerries.)

Poletna šola Cultural Landscapes: Negotiating Cultural Encounters with the English-Speaking World - Glasgow (Škotska), 6. - 17. avgust 2012

Več: klik.

Konferenca SDAŠ 2012 (10.-12. 5. 2012)

David Crystal in Ljubljana

Predavanje prof. Davida Crystala (več tukaj)

90 let anglistike v Ljubljani (1919-2009)

90 years(Foto: M. Rebolj)(Foto: M. Rebolj)